7 Aralık 2011 Çarşamba

Kürd Basını Sömürgecilerin Tuzağına (mı) Düşüyor!

Önce " Kimyasal Nejdet Özel " 'in gerillalara karşı yaptığı kimyasallı katliam görüntüleri sızdırıldı ROJ TV'ye, sonra Fettullah'ın Katliam emri ve şimdi de ANF’de Dersim’li Kürd-Alevi kardeşlerimizi hedef alan Fetullah Gülen’in yeni görüntülü videosu yayınlandı...
Aklım almıyor; Kim neden bu görüntüleri sızdırıp servis ediyor ve Kürd basını neden bu katliam emirleriyle dolu tehditkâr üsluplu video görüntülerini yayınlıyor? Neden Kürd halkına bu videolar izlettiriliyor?
Her ne kadar da 'ele geçirilen görüntüler' olarak lanse edilse, görünse ve Fetullah'ın iç yüzü ortaya çıksa da, bunların altında oldukça tehlikeli planların yattığı tarafımca bilinmektedir.
Fakat bir taraftan ABD menşeili ırkçı ve istihbaratçı Fetullah Cemaati Kürdistan'da fink atarken, diğer taraftan da bu tarz tehditkâr videoların Kürd basınınca Kürd halkına izlettirilmesini anlamlı bulmadığım gibi, “bir yerde istemeden” sömürgecilerin planlarına ortak olma anlamına geldiğini de belirtmek istiyor ve oldukça öfkeleniyorum.
Yani hem Kürd halkı Kürdistan’da “bu katliamcı, yeni devleti oluşturan cemaat” ile aynı havayı soluyacak ve katliam emri veren bu istihbaratçının cemaatinin kurum, kişilik ve şahsiyetleriyle aynı zaman ve mekânda yaşamak zorunda bırakılacak, hem de bir yerde onların tehditlerine boyun eğip, tehdidin uygulamasını bekleyecek ve maruz kalacak. Bu olacak şey değil ve kabul edilemez.
Hem zamansız işler yapacağız, hem de sonradan;
E Kürd halkı neden sokaklara inmiyor diye birilerini suçlayacağız!
Olmaz arkadaş, bu tarz görüntüler bugün yayınlanmaz/yayınlanamaz.
Bunun bir yayınlanma zamanı vardır. Yayınlanırsa bile ne zaman yayınlanır? diye sorulacak olunursa;
Bu tarz videolar Kürd basınınca; Ya bu cemaat yuvalarına Kürd özgürlük hareketi tarafından topyekün yönelim olduğu zaman yapılır ve saldırı meşrulaştırılıp amacına ulaşır, ya da senin arkanda uluslararası devletler olur ve “önce al sen bu görüntüleri yayınla, sonra da biz bu cemaatin üzerine gideriz, onu tüm kurumlarıyla ezeriz, icabına bakarız” diye sana sahip çıkılır, amacıyla yayınlanır.
E şimdi Kürd halkının arkasında bir uluslararası destek var mı ki, bu videolar yayınlatılıp “bir kamuoyu oluşturulsun, nasıl olsa sırası gelir” algısı yaratılıyor? Öyle olsa bırakın bunu bizim anlamamızı, gelişen ve nereye gideceği belli olan süreçten anlaşılır zaten. Yok, böyle bir destek olacağa da benzemiyor.
Kim ve hangi güç Kürd halkının onurlu mücadelesine destek sunuyor ki bu videoları servis ederek geleceğe dönük, iyi bir şeyler yapılabilir, algısı yaratılmak isteniyor? Hem de bunu Kürd basını eliyle yapıyorlar.
Vallahi helal olsun sömürgecilere.
Kürd basını bu konuda büyük yanlış içindedir.
Söyler misiniz; Hangi bir gün gördünüz, Sayın Murat Karayılan, Duran Kalkan, Nurettin Sofi veya Dr. Bahoz’un, ya da herhangi bir Gerilla komutanının kadrolarına eğitici ve perspektiflerle dolu bir video görüntüsünün Türk basınınca yayınlatıldığını? Ya da hangi bir gün bir gerilla komutanının Türk devletini ve şakşakçılarıyla çanak yalayıcıları devşirme Kürtlerini öyle veya böyle uyarıcı bir videosu Türk basınınca yayınlandı?
Bırakın bir gerilla komutanın videosunun yayınlanmasını, en küçük bir gerilla eylem sonucunun dahi Türk basınına ve dolayısıyla Türkiye kamuoyuna yansıtılmaması, hiç size bir şeyleri düşündürmüyor mu? Hep beraber görüyoruz işte, eylem sonrası Türk Başbakanı çıkar medya karşısına ve basına ayar verir; ‘Terör’e ve destekçilerine prim vermeyin, yayınladığınız ‘Terör’ örgütünün yaptığı eylem görüntüleri halkta paniğe neden olmasın, diye.
Anlamıyorum aynı özveri ve duyarlılığı niye Kürd basını göster(e)miyor?
Türk basını en çaresiz Kürt’ten en radikal ‘ben’im’ diyen Kürde kadar her bir Kürdistanlının evinde vardır. Ama buna karşı bir ROJ TV ve ANF en çaresiz ve habersiz Türk ve diğer halkların “ne evinde vardır ne de bilgisayarının ‘sık kullanılanlar’ında” eklidir.
Sanki öyle büyük halk kitleleri takip ediyormuş gibi kalkıp ağzından kan damlayan Fetullah Gülen veya kimyasal solutan Türk devletini teşhir amaçlı video yayınlamak, “bu günkü şartlarda” Kürde korku vermekten başka hiçbir işe yaramaz.
Kürd halkı işgal altında her gün inim inim inlerken ve Gülen cemaati Kürdistan’ın her metrekaresinde faaliyet yürütüyorken, kalkıp bu tarz tehditkâr videoların Kürd halkına sunulması hiçbir mantıkla izah edilemez. Dolayısıyla Kürd basını bu videoları yayınlarken, bin defa düşünmelidir. Bu video Kürd özgürlük hareketine, Kürd ve Kürdistanlıya ne kaybettirir, yine Kürd ve Kürdistan’ın “Düşmanına” ne kazandırır, diye iyice hesap etmelidir.
Bu videoların bugün “bu Kürdistan şartlarında” Kürd halkına izlettirilmesi, bilmeden ve istemeden videolarda söylenilenlerin pratikte de uygulanarak bu planlara ortak olma anlamına gelecektir ki, videoların bir bir çıktığını görüyoruz. Öyleyse kim neden bu videolarla Kürd halkını korkutmak ve sindirmek ister?
Kürd basını mı? Elbet hayır. Ancak bu videoların Kürd basınına servis edilmesi ve basınımızın bunu yutması, sonuçlarının ne olabileceğini düşünememesi beni çıldırtıyor. Bana göre bir an önce bu yanlıştan dönülmeli ve servis edilen ya da ele geçirilen bu tarz videolar, “bugün ki Kürdistan şartlarında” bir daha yayınlatılmamalı.
Kimyasal Nejdet ve Fetullah Gülen’e ait görüntüler ROJ TV’de yayınlandıktan sonra Kürd gerillalarının başına nelerin geldiğini gördük. Hala çocuklarını tanıyamayan acılı ailelerimiz var ve hala sonuçlanmayan DNA sonuçları var ve hala morgda bekleyen “önünde eğilip ibadet edilmesi” gereken hangi gerillaya ait olduğu belli olmayan iki bacak var.
Tüm bunlara rağmen Kürd halkına Kürd basınınca ayar verilmek istenmesini anlamayanlar, kendilerini kontrol edip gözden geçirsinler.
Hala anlaşılmıyor mu, Kürd halkı Kürd basını eliyle sindirilmek ve korkutulmak isteniyor; Hem KCK tutuklamalarının yoğunca Kürd basınında işlenmesi ve hem de bu tarz videoların arada bir yayınlanması doğal olarak Kürd halkında bir tedirginlik yaratıyor.
Bas bas bağırıyorum; Kürd hareketi sömürgecileri tanımıyor, tanıyamıyor, tanımak istemiyor (!) diye.
Sömürgecinin Kürd hareketini tanıdığı ve üzerine gittiği kadar Kürd basını ve hareketi sömürgeciyi tanısa ve üzerine gitseydi, belki şuanda Kürd halkının olduğu yer daha farklı olacaktı. Yine eğer sömürgeci tanınsaydı, bugün Kürdistan’da fink atan bir Gülen Cemaati olmayabilirdi!
Üzerine basa basa söylüyorum; bugün ki şartlarda, bu tarz videolar Kürd basınında yayınlatıl(a)maz, yayınlatılmamalı. Hem Kürde korku veriliyor hem de Kürd basını sadece Kürd yurtseverleri tarafından izleniyor. Hangi bir cemaat üyesinin evinde ROJ TV ve bilgisayarında ANF var ki gerçekleri onlara da izletebilesiniz? Yok. Bu videolar ve Kürde yaşattırılanları sadece Kürd izliyor.
Yeter, anlayalım artık!
Bilelim ki sömürgecileri tanımadığımızda, “Kürd için iyi yapıyoruz”, dediğimiz bütün şeylerin bile aslında kötü olup tekrar Kürde zulüm, acı ve ölüm olarak döndüğünü ve dönebilme ihtimalinin olabileceğini.
Biz yayınlayalım ve Uluslararası devletlerin veya haberi olmayan mazlum Kürdün haberi olsun, da ne oluyorsa olsun tarzında bir mantıkta ısrar etmek, inanın beraberinde yok oluşu da getirecektir.
Yeter, tanıyalım ve bilelim artık sömürgecileri ve yönelimlerini.
Zira Sömürgecileri tanımayanlar önce sömürülür ve sömürgeleşir, ardından da sürüngenleşir giderler.
07.12.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder