13 Şubat 2012 Pazartesi

AKP Devletinin Son Kozu; KCK-MİT İttifakı!

Tartışması yürütülen MİT olayı ve KCK bağlantılandırılmasıyla ilgili, kimisi Cemaat-AKP kapışması, kimisi, AKP-Devlet kapışması, kimisi de AKP, kendi içinde çatışıyor, diyor. AKP’ye operasyon yapıldığı da yine yapılan yorumlar arasında var. Ancak ne sanıldığı gibi Cemaat-AKP kapışması, ne AKP-Devlet kapışması ve de AKP, kendi içinde çatışmıyor.
Sömürgecilerin psikolojik odalarında hazırlanan AKP modelli Türk devletini devralan Tayyip Erdoğan, hiçbir hata yapmamalıydı ki hem Erdoğan ismi sağlam ve “sözde” hiçbir suça bulaşmamış olarak kalsın, hem de Erdoğan ve AKP ile yoluna devam edebilsin. Zira AKP ve Erdoğan -en azından 2023'e dek sürebilecek- bir modelin adıydı.
Dikkat ederseniz Hükümetin, Kürd tarafıyla “direkt” katıldığı hiçbir toplantı ve resmi temas olmamıştır.
Ya Ergenekoncu diye şuanda cezaevinde olan komutanlar, ya TSK, ya da MİT mensupları.
Herkes AKP’yi “devlet değil”, bir hükümet olarak kabul ettiğinden, yapılan görüşmeler de normal olarak karşılandı.
Erdoğan’ın böylesi bir tuzağı, hiç kimsenin aklına gelmedi.
Erdoğan ve AKP ismi, hiçbir şekilde lekelenmemeliydi ki, her seçimde, oyları bir kat daha artsın ve bu model isim ve simgelerle sorunsuz bir şekilde yoluna devam edebilsin.
Leke diyorum çünkü Erdoğan ve AKP, PKK ile ilişkilenen her kesimi suçlayıp kendisini pir-u pak gösteriyor. İlişkilendiren kendisi ve vakti zamanı geldiğinde de hem ilişkilendirdiği kurumları ele geçirmek adına hem de bir halkın özgürlük hareketini lekelemek adına deşifre ve teşhir eden yine kendisi.
İşte birçoklarımızın anlayamadığı ve işin içerisinden çıkamadığı formül, sömürgecinin Erdoğan model oyununda gizlidir.
Bu oyun, temiz kalmanın diğer bir yöntemidir. Bir taraftan PKK’yi oyala veya kandır, diğer taraftan PKK ile görüşme. Sonra planlarını işletmek adına görüştürdüklerini de, “yeni devleti” tam olarak ele geçirmek ve PKK’yi MİT ve bitlerle birlik adı altında hem suçla ve hem de sen temiz olarak yerinde kal.
Yeni bir devletin kurulacağını çok önceleri biliyorduk. Herkes yazılarında bu konuları işliyordu. Bu devletin başına da ancak hükümet getirilmeliydi ki, her iki işi de sürdürebilsin, kadrolaşabilsin. Türkiye’de değil midir ki, her gelen hükümet kadrolaşmaya gidiyor? İşte Erdoğan’da gitti ama devletleşerek gitti. Bu bilinmiyordu. Yani Erdoğan’ın mevcut durumu ve diğer hükümetler gibi kalarak devletleşemeyeceği ya çok saflıkla algılandı, ya da anlaşılamadı.
Dikkat ederseniz Yeni Türkiye’nin model hükümeti Erdoğanlı AKP, her olaydan sonra temiz bir şekilde yoluna devam ediyor.
Düşünebiliyor musunuz? Hükümet o ama yaşanan olaylarda onun hiç mi hiç suçu (!) yoktur.
Aksine Ergenekoncuları hapse tıkan o, TSK’yı hizaya çeken o, MİT’ KCK ile ortak hareket ediyormuş, MİT’çileri ifadeye çağıran o ve kahraman ve birçok çevrenin gözünde, halkın yüreğinde büyüyen yine o!
Hem ilişkilendiriyor ve hem de bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışıyor. Böylece de AKP her olaydan sonra daha güçlü çıkıyor.
Yapılmak istenenin daha iyi anlaşılabilmesi için bir soru daha soralım: Erdoğan, günün birinde (yani vakti ve zamanı geldiğinde) MİT hakkında böylesi bir olayın patlak vereceğini bilmiyor muydu?
Erdoğan elbette bunu biliyordu. Bu kararlar hem Erdoğan-Bush görüşmesinde, hem de daha sonra Erdoğan-Büyükanıt görüşmesinde planlandı ve vakti zamanı geldiğinde tek tek uygulamaya alındı.
1993'ten bu yana olanları ve 1999'da hızlandırılan süreci yeniden tekrarlamazsak eğer,
1: Oslo görüşmeleri neden sızdırıldı?
2: Kemal Burkay neden getirildi ve hem Sayın Öcalan’ı hem de PKK’yi MİT ile ilişkilendirdi?
3: Roj TV neden susturuldu?
4: Kürd internet sitelerinde neden sağ-sol tartışması yaratılarak Kürd özgürlük hareketi ABD’ye peşkeş çekilmeye çalışılıyor?
5: Neden PKK’nin felsefesi ve ideolojisi para etmez türünden yazılarla Kürd halkının kafası bulandırılmaya çalışılıyor?
6: Sayın Barzani neden Bırakujî olamayacak dedi?
7: Sonra AKP’nin yer aldığı ve “sözde” MİT-KCK ilişkisinin servis edildiği bir anda, IKDP kongresinde neden amaç “Birleşik Bağımsız Kürdistan” olarak açıklanma ihtiyacı duyuldu? AKP, mesele PKK’nin savunduğu hak ve halk olunca zindan ve ölümü reva görüyor da, IKDP’nin “sözde” bağımsızlık şiari karşısında neden sessiz kaldı?
Tüm bunlar birbirinden ayrı ele alınıp yorumlanamaz. Her biri bir diğeriyle bağlantılıdır. Yani her birinde parça-bütün ilişkisi mevcuttur.
Amaç, halkın kafasını bulandırarak, halkın PKK’yi yıkıcı temelde eleştirmesini sağlamak. Olabilirse, PKK’yi Önderi ile ayrıştırmak. O da olmadı ise Kürd hareketini tümden karşı cephedeki güçlerle ilişkilendirmek ve mücadelesinin meşruluğunu ortadan kaldırmak.
Dahası amaç, KCK’yi MİT ile ilişkilendirerek aynı Ergenekon sürecinde olduğu gibi bunun üzerinden Kürdistan ve Türkiye halkının kafasını karıştırmak. Yani, “Bakın, PKK, aslında Kürd halkının haklarını falan aramıyor ve MİT’in kontrolünde bir örgüt” algısını halkta yaratmak. Peki bu sürece nasıl geliniyor? Yani bir ilişkilendirme olmalı ki, vakti zamanı geldiğinde kullanılabilsin.
Onun için al sana Oslo görüşmeleri ve BDP Diyarbakır binasında yapılan aramalarda MİT ile olan görüşmelerin kayıtları, deniliyor. Delil olarak da halka, bunlar dayatılmaya çalışılıyor. İşte sana “sözde” organik bağ. Ne kadar basit, değil mi? PKK’yi şimdi de MİT ile köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.
Peki bunca yürütülen tartışmalara rağmen yine de özgür Kürdün kafası bulandırıldı mı, bu başarıldı mı? Hayır. Sömürgecilerin PKK’nin özgürlük mücadelesinin meşruluğunu baltalayıcı hiçbir girişim başarılı olamadı.
Yeşil-Türkçü Erdoğanlı Yeni Türkiye’nin, Kemalist karakterli eski TC’sinin pisliklerinin temizlenmesi amacıyla ortaya attıkları ve tutarsa PKK’yi bununla vuralım oyununun galiba sonu yok.
Şimdi sırada planlarının bir diğer bölümü olan Güney Kürdistan kısmı var ki en zorlusu ve tehlikelisi bu olsa gerek. Onu da ileriki süreçte hep beraber göreceğiz. Güney Kürdistan’da dile gelen AKP ağzı ile PKK, Kürd halkı nezdinde köşeye sıkıştırılmaya çalışılacak.
Güney Kürdistan’ın sadece konuşmaktan ibaret olan “Erdoğan dil-ağız-üslub-icraatı” ve Kürdistan’ın “onurlu” özgürlüğüne hizmet etmeyen açıklamaları PKK tarafından teşhir edilecek ve sömürgeciler PKK’nin bu teşhirini, "Bakın PKK, sizin sandığınız gibi aslında Kürdistan istemiyor; öyle olsaydı Güney’e tabi olurdu" diyerek yeminli PKK düşmanlarını da arkasına alarak yeni bir saldırı dalgası başlatacak.
Ancak hakikat, Kürd özgürlük hareketinin tüm hücrelerine işlemiştir. Bu yüzden, bu oyunun da tutacağı sanılmasın.
Nasıl Sayın Öcalan’a; Kemalisttir ve PKK’ye de; TSK ile ilişkilidir, dediler ve tutmadıysa, aynı şekilde KCK’ye de MİT’çidir ve PKK Bağımsız Kürdistan’ın karşısındadır, demek tutmadı ve tutmayacaktır.
Özcesi; sanıldığı gibi Cemaat-AKP, Devlet-AKP ve AKP içinde bir çekişme falan yoktur. Tek amaç ve hedef; bir taraftan Erdoğan simgesi ve AKP modelinin sorunsuz işleyişi olurken, diğer taraftan da; Kürd halkını, Önderi ve PKK’den ayırma ile Kürt Özgürlük Hareketi'ni parçalamadır.
13.02.2012
Mehmet Serhat Polatsoy

6 yorum:

  1. elinize yüreğinize sağlık, çok güzel yazmışsınız... bana göre akli slim bir kürt bireyi ne bunların dindarlığına ne de politilalarına güvenmemelidir... akp hütümeti bütün devlet organlarını elinin içine alarak istediği gibi çalıp isteği şekilde oynuyor.... bunlara karşı çok daha dikkatli ve mücadeleci olunmalıdır..

    YanıtlaSil
  2. elinize yüreginize saglık.

    YanıtlaSil
  3. Kurt kelimesini yanlış yazıyorsunuz

    YanıtlaSil
  4. Evet gerçekten buda bir bakış açısı ve çok acı tespitler. biz kuzey kürtleri olarak netiz diye düşünüyorum,bu yeşil faşizmide püskürteceğiz,fakat güneyde diplomasiyi birazdaha hızlandırıp çok ağırlık verelim. çünkü güneydeki kardeşlerimiz sanırım yine yanlış tarafa doğru kayıyor.!

    YanıtlaSil
  5. merhabalar oncelikle,barzani bolgesiyle ilgili tespitlerinize tamamiyla katiliyor ve buraya yonelik politikalar gelistirilmesin gerektigi kanatindeyim...eninde sonunda birlesik kurdistan olacak fakat bu surecte taraflari catisma ve ayrismalara goturmeyecek saglam,kisiler ve partilerustu bir birlige gelecege hazirlamak gerekecektir...gelelim erdoganli akp nin usa projesi olarak 2023--bu nettir tabiki erdogani kirletmeme cabasi yogun,ve suclamalar genellikle her alanda suni catismalarla,yasadisilik,gorevini suistimal,darbe girismi tarzinda suclamalarla askeriyede,mitte ve yargida tasviye...yerinede kendi uslu kadrolarini yerlestirme durumu net..erdoganin lider,ocalanin teroristbasi,akp nin bagimsiz demokrat,bdp nin baskici ve kandilden yonetilen olmasi normal siyasetlerine gore...daha bircok konuda ortaklasiyorum sizinle,peki bugune kadar yapilan sacma sapan ve pkk nin hic tarzi olmayan yada zamanlamasi bakimindan yanlis eylemlerin yapilmasi ve aradan birkacgun gecince kandilin eylemleri sahiplenmek zorunda kalisi aralarinda bir anlasma ve ortaklik hissi uyandirmiyormu sizde mesele ateskes ilanindan birgun once taksimdeki canli bomba,iskerundaki ilk deniz kuvetlerine saldiri ve mavi marmaradan dolayi israille sozde dadasma zamanlamasina denk gelmesi,karadenizde polislere ve boluda basbakana yapilan eylem,tak in yaptigi ve sanki genelkurmayla ortaklasa yaptigi stratejik nokta ve turistik,ekonomik hedefli eylemleri ve henuz kimsenin yakalnmiyor olmasi bu grubtan...butun bu yorumlardan sonra sn. demirtasin cikip bazi eylemleri demekkki sizin kck li mitciler yapti demesi...ikisini birbirine yaklastirma cabasi degilmi bizim tarafimizdan...yani konu okadar genis ve daginik ki demek istememem su kurt sorunun cozumu nekadar bizim cabalarimizla olacaksada projenin sahibi erdogana ortadogu lideri misyonunu veren israil ve amerika oldugu aciksa...sizin antiemperyalist ki hakli ve dogru olduguna inaniyorum kurtlere kazandirirmi kaybettirirmi?cunku piyonlar nekadar bizsek oyuncular amerika ve israel...neden oyle oldugunu soyle soyliyeyim,3 kurt grubundan barzani,talabani,sn.ocalan...kim iraka baskan yapti talabaniyi?Ppeki barzini nasil kurdu federatif kurdistani ve basina gecti?yoksa kendilerimi basardilar...peki ya ocalani kimgetirdi turkiyeye teslim etti ve idam edilmemesi sartini kostu?sunu soylemek istiyorum proje nekadar da istesek bizim degil,biz sadece yetenecegiz...mesela federasyon ile mesela sn.ocalanin ev hapsine alinmasiyla...sonuc abd ve israilin istedigi kukla kurdistan...hala razi degilmiyiz buna?ozaman simdiden alternatif antiemperyalist kurd orgutlenmesi baslasin...uzadi ama konusulmasi ve perspektifler sunulmasi kurtlere kazandirir..

    YanıtlaSil
  6. Cok yerınde ve tüm Onurlu ŞEREF li kürdün düşndükleri ve konuştklarını dile getiriyorsunuz .. Saygılarımla*

    YanıtlaSil