28 Temmuz 2012 Cumartesi

Urfa kapısı, AKP ve Cemaate kapanacak!

‘Urfalıyı nasıl bilirsiniz’ diye az biraz politize olmuş bir bireye sorsanız;
Urfalı mı?
Hıh..!
İşleri güçleri patlıcan-isot yemek; Urfalılardan hiçbir şey çıkmaz, diye cevap verir.
Evet, aslında görünürde öyle gibi! Görünenin nedenlerini uzun uzadıya sosyolojik ve psikolojik olarak açıklayarak sonuca gidebilir ve Urfa kişiliği ve hatta tek tek ilçelerinin kişilik yapısı üzerine ciltler dolusu kitaplar da yazılabilir. Ancak ben Urfa ve kişiliğini bu genel kabullere rağmen farklı yorumlayacağım ve diyeceğim ki Urfa’da git gide yoğunlaşan ve bir o kadar da gizliliğini koruyan hakikat temelli ve yakın süreçte sıçrayışa geçecek olan pozitif bir enerji var. Bu enerji bir volkan gibi; derinden geliyor! Bu enerjinin varlığı zaman zaman kendisini iyice hissettiriyor. Hiç beklenmedik zamanlarda ortaya çıkıyor, beklenen zamanlarda da sanki hiç öyle bir enerji yokmuş gibi sırra kadem basıyor.
Kısacası Urfa bir nevi “uyuyan hücre” gibidir.
Urfa halkının bir özelliği de zora ve baskıya gel(e )memesidir. Zor ve baskı ile tipik bir Urfalıya hiçbir şey yaptıramazsınız. Urfa’da bugüne kadar bir ideolojinin tuttuğu, yani ekilen ideolojilerin bırakın meyvelerini toplayabilmelerini, filizlendiği dahi görülmemiştir. Birey fikirsiz olur mu demeyin! İşte Urfa hiçbir fikri kabul etmiyordu!
Urfalının ideolojiden çok bireyi sevmesi gerekiyor; birey kişiliği hakikatliyse Urfalı, sevmediği ideolojiye mensup kişiyi bağrına basar.
Urfalı, muhafazakâr bir görüşteki birey için der ki; Namaz kılıyor, oruç tutuyor ama allah günahını affetsin, faizle para veriyor…
Yine Urfalı, Sol bir görüşteki birey için ise; bak ne namaz kılıyor ne oruç tutuyor ne de allaha inanıyor ama adam bizim Müslüman geçinenden daha dürüst, daha ahlaklı ve daha vicdanlı, diyor.
Yani Urfalı sevip benimsemediği bir ideoloji bile olsa eğer ideoloji yürütücüsü olan birey hakikatliyse, doğallığında “bireyden doğru” o ideolojiye bir sempati duyabiliyor. İşte bu sempati şimdilerde derinlerden çıkmaya hazırlanıyor!
Konumuz Urfa kişiliğine kısaca değinmekle beraber Fettullah Cemaati ve AKP’nin Urfa’da böylesine dal budaklandığı halde kısa sürede çekip gideceği üzerinedir.
Urfa halkı Sayın İbrahim Ayhan’ı çok sevdi. Ondandır ki 80 bin oy ile Sayın Ayhan vekil seçildi. Urfalı, AKP Hükümeti tarafından zindana atılan Ayhan’ın duruş ve ideolojisini bile bile o’na oy verdi ve mecliste görmek istedi. Ama olmadı! Ayhan, Urfa zindanında iki yılı aşkın bir süredir haksız yere tutuluyor; tıpkı diğer KCK tutuklularının haksız bir şekilde zindanda tutulduğu gibi.
Urfa halkı, oy verdiği vekillerinin cezaevinde olmasından hiç de hoşnut değil; tek eksik bu hoşnutsuzluğa rağmen halkın tepkisini dile getir(e)memesidir. Bu kadar oy alan bir insan için oy verenlerin tepkilerini gür bir şekilde dile getirmemeleri elbet ilginçtir! En son Sayın Ayhan’ın tartaklanarak, itile kakıla, hakaretler arasında, ayağında terliği ile tek bir kıyafet bile almadan ring aracıyla Adana’nın nemli havasını katlayarak solunmasına neden olan zindanın kapalı dört duvarı arasına koyulması Urfalıyı iyiden iyiye seslendirmişe benziyor. Bu haber Urfa ve Urfalıyı sarsmış ve daha bir kendine getirmişe benziyor. Bugünlerde hangi Urfalıyla konuşsam bu konuyu açıyorum; her birinin sanki ağız birliği yapmışçasına söyledikleri;
“Bu bize yapılmış büyük bir hakarettir; herkesin bir sabrı var, illa kendimizi yakalım mı? Herhalde artık Urfalı da eline taşı alıp AK-Parti’ye atacak”, diyorlar…
Sadece bu değil, Bakan Faruk Çelik’in Urfa’da kendi kadrosunu oluşturduğu… AKP’li vekil Seydi Eyüboğlu’na ait olan Dedaş Elektrik kurumuyla Urfa halkının sorunu ve Bakan Çelik’in işbirliği… vs.vs. Urfalı soruyor; Bu Bakan nereden başımıza geldi? diye. Bakan Çelik, yeni bir devleti devralmış gibi Urfa’nın bütün kurumlarında revizyona gitti. Urfa Urfa olalı böyle ayrımcılık görmedi. E Urfalı bunları unutur mu?
Göreceğiz ki Urfalılar, AKP’nin Urfa’daki saray yavrusu olan AKP İl Binasını taş yağmuruna tutacaklar. Urfa öyle olacak ki AKP Urfa’dan resmen kovulacak. Urfa öyle olacak ki AKP tek bir AKP’li yönetici bile bulamayacak. Urfalı öyle olacak ki AKP politikalarını yanlarında savunanlara sırt dönecek. AKP öyle olacak ki Urfa il teşkilatını kapatmak zorunda kalacak.
Hepimiz yakın zamanda AKP’nin Urfa’dan silinip atılacağını göreceğiz. AKP için Urfa halkı geri sayıma başlamıştır.
Derler ki Urfalı isottan başka bir şey bilmez; böyle diyenler yakın süreçte elbet yanıldıklarını görecekler.
Tarihi ve dini kitaplara konu olan ve dinlerin atası olarak kabul gören Hz. İbrahim, Şuayip, Eyüp ve Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın memleketi kutsal Urfa toprakları tüm Kürdistan’a can suyu oluyor/olacak ama kimse farkında değil.
Sayın Öcalan’ın da dediği gibi; Hazineler kaybedildiği yerde aranır.
Hazine olan Urfa, en olmadık zamanlarda tarihi çıkışını göstermiş ve önümüzdeki süreçte de gösterecektir. Buradan bir şey çıkmaz diyenlere inat ve AKP rejiminin bugüne dek görülmedik şekilde baskısına rağmen Urfa halkı, yoldaşlarının zorunlu olarak bıraktıkları bayrakları devralıyor ve kaldıkları yerden devam ediyor/edecekler. Sadece Urfa değil, ilçeleri de aynı direniş ve kararlılıkta baskı ve zindana rağmen yeni insanı yaratma adına, mücadelelerine devam ediyor/edecekler. Devletleşen AKP hükümeti, özgür kürdün nefes dahi almasına fırsat vermeyerek Urfa’nın tüm ilçelerindeki BDP teşkilat yöneticilerini zindanlara doldurmuş olmasına rağmen, yeni yeni yöneticiler hiçbir zaman eksik olmadı/olmuyor/olacağa da benzemiyor. Elbet Urfa ve halkının değişim ve sıçrayışına bir veri de yanı başındaki Batı Kürdistan’dan geliyor. Hazır halkta yoğunlaşan enerji, Batı Kürdistan’ın müjdesiyle birleşince de Urfalıyı kimse tutamaz! İleriki günlerde bunun meyveleri hem merkez ve hem de ilçelerden oldukça ciddi bir şekilde bırakın hissedilmeyi pratikte karşılık görecektir.
AKP ve Cemaat şuanda Urfa’da hiç olmadığı kadar büyümüş görünüyor! Görünüyor çünkü Urfa halkı için hiçbir ideoloji Kürt özgürlük hareketi kadar kanıksanmadı. Urfa’da bugüne dek hiçbir ideoloji yaşam sürememesine rağmen Özgürlük hareketi Urfa’da çalmadık kapı bırakmayarak Urfa halkının gizli hayranlığını kazandı. Urfa halkı içten içe sevgi, saygı ve hayranlık duyduğu Özgürlük hareketine gereken açık ve seçik desteği çok yakın bir süreçte verecektir; bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
Başta AKP ve Cemaatin daha sonra bütün Kürdistan ve Türkiye’nin haberi olsun ki;
Urfa’da “uyuyan hücreler” uyanışa geçiyor!
Çok yakın zamanda AKP ve Cemaat ilk, en çok örgütlendiği ve neredeyse her bir evi ‘sohbet’ odasına her bir anneyi ‘abla’, her bir babayı ‘abi’ her bir genci ‘mürit’, her bir iş adamını da ‘mütevelli’ ekibine katıp çevirdiği Urfa halkını kaybedecek; dolayısıyla ilk, en çok güvendiği Urfa’da düşüşe geçecek.
Demedi demeyin!
26.07.2012
Mehmet Serhat Polatsoy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder