28 Ağustos 2012 Salı

Kürtleri din adına yargılama cüreti!

Kürtleri din adına yargılama cüreti! / 25.08.2012 Özgür Gündem Gazetesi / Mehmet Serhat Polatsoy
Dîlok’ta yaşanan patlama sonrası hem Başbakan Erdoğan ve hem de Bülent Arınç’tan pek de alışık olmadığımız beyanatlar duymaya başladık. Bu bir devrin başlangıcı ve İslam revizyonizmi mi yoksa ‘bireyin öfkesine hâkim olamaması mı’ olduğunu ileriki günlerde yaşayarak göreceğiz ama Erdoğan ve Arınç’ın sözlerine karşılık özellikle AKP’ye oy veren muhafazakârlar ve genel anlamıyla Kürdistan ve Türkiye halklarının derinlemesine bir tahlil yapması şart oldu. Şart çünkü Başbakan ve Yardımcısının sözlerine bakacak olursak çoktan kendilerini birer peygamber olarak sunmaya başladılar bile.
Erdoğan ve Arınç’tan ‘pêxember’lik ilanı!
Nasıl mı?
Bakın Erdoğan yine Kürtleri hedef alan son konuşmasında, peygamberlik edasıyla ne diyor?
-          “Bunun bedelini bu zalimler bu dünyada da ödeyecekler, ebedi âlemde de ödeyecekler. Rabbim şüphesiz ki rahimdir. Kime? Müslümanlara. Rahmandır, tüm insanlara... Ama şunu bilelim ki, rabbimizin merhamet sıfatı ne kadar yüceyse, bu işin hesabını sorma noktasında da o kadar şiddetlidir. Onun için cehennem vardır. Kimlere? İşte bu zalimlere, işte bu teröristlere. Cennet de Allah’a kul olanlaradır.
İslam inanışına göre Dinin peygamberi olan Hz. Muhammed bile (cennetle müjdelenenlerin dışında) “kimin cennete kimin cehenneme” ve dahası “kimin cezalandırılıp cezalandırılamayacağını” bilemiyorken yukarıya taşıdığımız açıklamasına bakılırsa Erdoğan, peygamberlik geleneğini de aşan bir edayla tüm bunlara hüküm koyabiliyor. Buna göre Erdoğan kendisini Yunan Mitolojisindeki; Enyalios-Harp Tanrısı, Algos-Izdırap Tanrısı, Herakles-Kuvvet Tanrısı, Thanatos-Ölüm Tanrısı, Ares-Savaş Tanrısı ve Daimon-Zekâ ve İlahi Kudret Tanrısı yerine koymaktan hiç çekinmiyor.
Erdoğan cephesinde bunlar olurken Başbakan yardımcısı Arınç ise Erdoğan’ı ve Peygamberliği dahi aşıp direk Tanrı katına çıkıyor ve “sizi affetmiyorum, azabım çok acı olacak” diyor.
Bülent Arınç katıldığı bir TV programında Sayın Aysel Tuğluk’a, “Sizi affetmiyorum. Siz, eylemden gelen eyleme giden sırtında silahı olan o insanlar kucaklaşamazsınız” dedi ve ekledi;
- “Allah’ın ‘Kahhar’ ismi şerifinden kaçının. Allah’ın kahredici gücü size mutlaka yetişir. 75 milyonun bedduasını aldığınız anda nereden çarpıldığınızı anlayamazsınız. Allah bu yaptığınız işten dolayı sizden razı değil. Siz bundan da utanmıyorsunuz. Milletten de utanmıyorsunuz. Milletin acısına ortak olacağınız yerde bu acıya ortak olanlara ortak oluyorsunuz”. “Dağın üstünden aşacağız, yolları bulacağız. Terör belasını bitireceğiz. Bu cennet vatanımızda mutluluk içinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi ve yeni Din’in AKP görüşü etrafından şekilleneceğini ve peygamberlerinin de kendileri olduğunu ve Hz. Muhammed’in de yok hükmünde olduğunu, Allah bu yaptığınız işten dolayı sizden razı değil, diyerek hiç korkmadan beyan edebildi.
*
Peygamber kelimesi özünde Kürtçe bir kelime olmakla birlikte,“ pê-xem-ber “ olarak hecelenir. Pêxember’in karşılığı ise ‘düşünceye öncülük eden kişi’ anlamına denk gelir ki Kürtler, ondan dolayı Hz. Muhammed ve diğerleri için peygamber değil pêxember diye hitap etmektedirler. Buna göre Erdoğan ve Arınç’ın hümanizma diye bir kitapları var ve halklar arkalarından gidiyor da biz mi bilmiyoruz, yoksa faşizmin İslami söylemlerle perdelenen halini mi dışa vuruyorlar!
Kaynaklar, İslam dininde ‘yüz yirmi dört bin’ peygamber olduğunu söyler ancak Kuran-ı Kerim’de sadece 25 (pêxember’în) peygamberin ismi geçer. Kuran’a göre son peygamber olarak da Hz. Muhammed gelmiş ve bu gelenek bitmiştir, denilir. Ancak öyle görünüyor ki Erdoğan ve Arınç, “yeni din, kitap ve peygamberler” olarak kendilerini çoktan ilan etmişler. Kendilerince sürece cevap olma yolunda tüm Türkiye ve Kürdistan’da yaşayan diğer inançları da yok sayarak ve bunu da halkların gözlerinin içine bakarak kolaylıkla yapabiliyorlar.
Yoksa Erdoğan ve Arınç yeni Allah, din ve kitabın peygamberleri mi? Öyle olmasa Pêxemberlik ve Xwedê’liğe soyunmazlardı diyor ve soruyorum Türk Başbakanı Erdoğan ve elçisi Arınç’a;
“Sahi sizin Kitap ve Allah’ınız hangisi ”?
Mehmet Serhat Polatsoy
25.08.2012 / Özgür Gündem Gazetesi 14.Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder