11 Nisan 2013 Perşembe

Hizbullah’ı gösterip Fetullah’a razı etmek



Türk polisi tarafından başına ateş edilerek katledilip Dicle nehrine atılan Murat İzol’un cenazesinin bulunduğu gün ne hikmetse, Dicle Üniversitesi’nde olaylar başlıyor. Sanırım aynı gün olayların çıkması Kürt halkının Murat İzol için gösterecekleri tepkinin önüne geçme amaçlı olsa gerek!

İzol’un katilleri ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorken, yeni katiller Amed halkının arasına sokulmaya çalışılıyor.

Peki D.Ü.’deki olaylar nasıl başlıyor?

Olayları birebir yaşayan bir öğrenciden aldığım bilgilere göre;

Halk tarafından Hizbi-şeytan olarak tanınan ancak kendilerine Hizbullah adını veren bir grup, D.Ü. Mimarlık Fakültesine gelip afiş asmak istiyorlar. Cafe’ye girdikleri sırada içlerinden bir iki kişi bir masada oturan Yurtsever öğrencilere laf atıyorlar. Nedensiz laf atmadan sonra yaşanan ağız dalaşı sonrası diğer öğrencilerin araya girmesiyle provokasyon yaratan grup ellerindeki afişlerle birlikte oturuyorlar.
Öğrencinin aktardığına göre ortam gergin ve malum grup mafyavari bir şekilde konuşmaya ve öğrencilere tehdit savurarak ellerindeki afişi asmaya çalışıyor. Buna rağmen provokasyona gelmeyen Yurtsever gençlerden biri malum gruptan bir kişinin yanına tam yaklaşıp konuşmaya çalışacakken kendine Hizbullahçı diyen kişi Yurtsever öğrenciye yumruk atıyor ve tam o sırada cafeye ellerinde sopa ve bıçaklarla 15-20 kişilik grup giriyor.
Yine öğrencinin aktardığına göre geliş nedenleri resmen provokasyon ve hazırlıklı gelmişler. Yoksa tam o sırada o kadar kişi kimden nasıl bir haber aldı da yumruk atıldığı an cafeye gelebildi! Gelen grup ile afiş asmak isteyen grup birleşerek, cafedeki 6-7 kişiyi linç etmeye çalışıyorlar ve olaylar böyle başlıyor.

Zaten vakit geçmeden olaylar ile ilgili videolar medyaya düştü ve tüm herkes de gördü ki Hizbullahçılar ve Polis el-ele. Video’da izlediğimiz görüntünün aynısı alışageldiğimiz bir görüntüydü ki zaten batıda da, Faşistlerle Polisler her zaman el ele Kürt gençlerine karşı saldırıya geçiyorlar.

Otobüsle alana taşınan malum çevrenin Polisler eşliğinde Yurtsever öğrencilere saldırması sonrasında kendini Hizbullahçıların sözcüsü diye tanıtan kişi de, tüm okulca tanınan tespitli bir sivil polis. Son yirmi yıla yakın bir süredir adından söz ettiremeyen malum çevre, Polislerin kontrolünde tekrar ismini duyurmayı başardı.

Tam da Fetullah Gülen cemaatinin Kürdistan’da Kürt gençlerini Türkleştirme, fuhuş bataklığına çekme, Eroin ve diğer maddeler ile yozlaştırma plan pratikleri deşifre olmuşken adeta cemaate bir can suyu ve Cemaatin “askeri kanadı” olma hevesinde olan Hizbullahçılar da nereden çıktı demeyin!

Tıpkı “ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek” gibi, nasıl MHP’yi gösterip AKP’ye razı gelinmesi istenmişse, şimdi de Hizbullah’ı gösterip Cemaat’e razı etmeye çalışıyorlar.

Evet Hizbullah’ın Kürdistan’da adı ve sanı yok; sadece eskiden kalma ismi var. Hizbullah nasıl geçmişte kendisini Jitem’e kullandırıp taşeronluk yaptıysa, öyle görünüyor ki yeni iktidarın da taşeronluğunu yapacak. Ama bu defa yoğunlukta Hizbullah militanları değil Türk devletinin derin devleti denilen, aslında öyle pek de derin olmayan gücü yapacak. Bu gücün adı Jitem’mi yoksa Hançer’mi bilinmez ama eğer Kürdistan’da Hizbullah adıyla tek bir eylem yapılırsa herkes bu eylemi resmen Türk devletinin yaptığını kabul edecek. Böyle bir ortamda da Sayın Öcalan’ın iyi niyeti suiistimal edilmiş sayılacak belki bir tıkanıklık yaşanıp süreç kaotik ortama evirilecek veya süreç işlerse dahi, çok kan dökülerek işletilecek.

Türk Başbakanı Erdoğan’ın; “Bu ülkede hala derin devlet var ve görevine devam ediyor” söylemi, kendisini kurtaracak bir açıklama olmadığı gibi içinden geçtiğimiz süreçte de doğrulanıyor. Söz edilecek ve yürüyecekse bir barış süreci, bu süreçte bu ve buna benzer olaylar yaşanırsa sorumlu da, direkt olarak iktidarı ve tüm devlet kademelerini eline geçirmiş olan Erdoğan ve Cemaat olacaktır.

Diğer taraftan “bu olayların devam etmesi demek” Kürt Hamas’ı yaratmanın süreci geldi demek anlamına da gelecektir. Eğer niyet bu ise, ne Kürdistan’da ve ne de Türkiye’de hiç kimseye rahat uyku yok demektir.

Kürt halk önderi Sayın Öcalan tarafından başlatılan Kürt sorununun demokratik çözüm süreci sırasında başlayan bu olayların bir tesadüf olmadığını biliyoruz. Tesadüf olmayan bir diğer ayrıntılar dizisi de;
Olayların çıkış gününün İzol’un cesedinin defnedildiği gün,
Bahanesinin “afiş astırmama” oluşu,
Saldırıların Polis kontrolünde olması,
Sözcü denen kişinin de öğrenci maskesiyle Polislere bilgi veren ve Sivil Polis olduğu herkesçe bilinen tanınmış sivil polis olmasında gizlidir.

Görünen o ki amaç; “Hizbullah’ı gösterip Fettullah’a razı etmek” ve Özgürlük hareketince gerekli tedbirler alınmasa da bu duyulan, Kürt Hamas’ının ayak seslerinden başkası değildir.


4 yorum:

  1. Sayın Erdoğan'ın “Bu ülkede hala derin devlet var ve görevine devam ediyor” söylemi, hükümetin, derin devletle her zamankinden daha fazla içiçe olduğu gerçeğini değiştirmez. Hizbullah'a destek veren türk, kürt vekillerin varlığını da kamufle edemez. Bu söylem, halkın bilincine "biz derin devlete karşıyız" algısı yaratma çabasından başka bir şey değil. Hem örgütleyicisi hem de aklayıcısı oldukları bu suç örgütü sadece kürtler için değil, demokrasiye inanmış, özgür iradeli tüm insanlar için bir tehdittir. Kendilerine "Allah'ın askerleri" diyen bu suç örgütünü mevcut iktidara ve konumuna bakarak kimlerin kurduğu ve yönettiği çok açık değil mi? Jiteme gelince Jitem artık Hizbullahı kullanmaz kanaatimce, hatta yok etmeye bile çalışacaktır. Çünkü bu dönem Jitemin değil, başka derin güçlerin dönemi

    YanıtlaSil
  2. İşin düşündürücü yanı ise olayların yaşandığı 2.gününde ya haber türktü yada cnntürktü canlı bağlantı yapan Hizbullah parti sözcüsünün konuşması.Hem olayların cereyan ettiği ve devam ettiği 2.gününde sen kalk Hizbullah sözcüsünü tv ye çıkar buda düşündürücüdür.Sanki birşeylerin oluşması için düğmeye basıldı.

    YanıtlaSil
  3. BU KADAR OKUMUŞSUN AMA HALA AT GÖZLÜĞÜ TAKILIDIR GÖZLERİNİZE. PKK SEMPATİZANI ÖĞRENCİLERİN BAZILARI BİLE İLK OLAYI BAŞLATANLAR DÜÖ-DER ÖĞRENCİLERİ OLDUGUNU SÖYLEMESİNE RAĞMEN GİDİP BANA EĞİTİLMİŞ BİR YALANCI TANIK GETİRİYORSUNUZ. WWW.DİYARBAKIRHABER.GEN.TR SİTESİNDE YAPILAN ANKET ÇALIŞMASINA BAKSANA. BU SİTE PKK YAKIN BİR SİTEDİR. ONLAR DA BİLE OLAYI BAŞLATANLAR DÜÖ-DER ÖĞRENCİLERİ ORANSAL OLARAK BİRİNCİDİR. BAZEN DÜÖ-DERİN ORANLARINI DÜŞÜRMESİNE RAĞMEN YİNE BİRİNCİDİR. BU KADAR CAHİL OLDUGUNUZU BİLMİYORDUM. BİR DE YAZINIZ O SİTEDE YAYINLANMIŞ. GAFÇI KEMAL KILIÇDAROĞLUNU BİLE GEÇTİNİZ. BU SADECE OLAYIN ÇIKIŞ NEDENİYLE İLGİLİ İTİRAZIMDA ZATEN YAZIDAKİ FİKİRLERİNİZE DE HİÇ KATILMIYORUM ATMASYON YAPMIŞSINIZ. YA TUTARSA HESABI YAPMIŞSINIZ.

    YanıtlaSil