16 Nisan 2013 Salı

Kadınlar, entegre stratejiyle evlere hapsediliyor



Türk devleti kurulduğundan bu yana en fazla kadın ölümleri, AKP iktidarı döneminde oldu. Birinci ve ikinci dönemini “çıraklık” olarak adlandıran Erdoğan’ın üçüncü, yani “ustalık” döneminde de kadın katliamlarında değişen bir şey olmadı. Son on iki yılda erkekler tarafından katledilen kadın sayısı binlerle ifade ediliyor. Erdoğan hükümetinde 2012 istatistiğine bakıldığında erk-egemenliği daha fazla artış göstermiş ve erkeklerin kadınlara dönük taciz, tecavüz ve katliamları geçen yılları aratmıştır.

Kadınlar evlere hapsedilmek isteniyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan “hane halkı işgücü istatistiklerine” göre Kadın işsizler, geçen yılın aynı dönemine oranla daha fazla artmış bulunuyor.

Peki acaba Kadınlar neden işsiz kalıyor? TÜİK’in açıklamış olduğu bu istatistiğin “nedeni” nedir?

Hatırlanacağı üzere Erdoğan’ın onlarca kez üzerine basa basa vurguladığı “üç çocuk” projesi vardı ve hala da her fırsatta dile getiriyor. Kimi yerlerde 3 yerine 5’e çıktığı da görülüyor.

Bir çocuğu olan ikinci ve durmadan üçüncüyü, üç-beş çocuğu olan kimi Erdoğan sevdalıları da “belki bu sözde bir keramet vardır” diyerek birkaç taneden bir şey çıkmaz deyip, sayıyı daha da çoğalttılar. Erk-egemenlikli zihniyete göre hava hoş; nasıl olsa kadındır, adı annedir, çocuğunu yapsın, görevi nedir denilerek, istemeyen eşlerine de tecavüze varan şiddet uygulayarak çocuk yapmaya zorladılar.

Erdoğan’ın “üç çocuk” talebine karşı bir çok tahmin yürütüldü ancak “kadınları eve haps etme” niyetinin bu kadar açığa çıktığı bir durum hiç görülmedi.

AKP hükümetinin tüm projeleri “entegre strateji” ekseninde olduğu için çocuk yapan kadına Esnek çalışma sistemi palavrası adı altında maddi destek sunma projeleri geliştirdiler. Bu projeler bir zümrenin ideolojik zihin yapısını yansıtmakla birlikte, her şey Avrupa standartlarına göre tertiplenerek pratikleştirilmek durumunda ki çevrelerden tepki gelmesin.

AKP’nin Kadına biçtiği; “Git evinde otur, çocuk yap” rolüdür.

Herhalde Sayın Erdoğan annelere; “Üç-beş çocuk yapın” diye seslenirken, kadınların işsiz kalacağını ve dolayısıyla eve hapsolacağını biliyordu.

Yine bir kadın olan ancak erkek zihniyetiyle çalışma yürüten Fatma Şahin’in müjdeymiş gibi sunduğu “esnek çalışma sistemi” de, tam olarak kadınların ekonomik özgürlüğünü elinden alma, fazla çocuk yaptırarak da eve hapsetme sistemidir.

AKP hükümetinin entegre stratejisi ekseninde Kadınlarımız, toplumsal alandan koparılmak ve evlere hapsedilmek isteniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder