7 Mayıs 2012 Pazartesi

Erdoğan, Amed’e Alınsın mı?

Geçenlerde AKP Amed il başkanı; Başbakanları Erdoğan’ın, yapılacak olan “İl Kongrelerine” katılacağını duyurmuştu. Gazetecilere yaptığı açıklamada; -yeni bir çözüm bulmuş ve rüştünü ispatlama adına- “Kürt sorunu silahlı yöntemlerle çözülmeyeceği apaçıktır diyen AKP il başkanı; Başbakanımızın bu gelişinde Kürt sorunun çözümüyle ilgili “müjde” vermesini bekliyoruz, diye bir cümle sarf etti.
…etti ama beni de benden etti!
Türk başbakanı Erdoğan, Amed’e gelecek ve müjde verecekmiş! Vay mala mine Erzincan…
Desenize yine bol bol acı, gözyaşı, zulüm ve ölümlü fermanlarla gelecek… Desenize yine imha ve inkarın makyajlı, boyalı ve badanalı teori ve pratiklerin henüz keşfedilmiş halleri sunulacak… Desenize; ümmet ayağıyla, yeni olmayan içi boş kardeşlik mesajları verecek..!
Tüh!
Erê velle, tüh ki ne tüh!
Amed’e gelecek olan benim bildiğim meşhuuur Erdoğan ise vallahi vereceği müjde de bilindik olacaktır!
Herhalde yine tek, tek, tek diye tekleyecektir; şakşakçı ve çanak yalayıcıları da ön sıralarda “anlamsız anlamsız bakan Erdoğan’ın gözlerinin içine dalacaktır; belki ileriki bir dönemde bir vekillik kapabilirim diye; halkımızı nasıl daya iyi pazarlayabilirimin düşbaz hayallerine kapılacaklardır. O şakşakçılar, ayakbaşı gördükleri rüyalarından nasıl mı uyanacaklar; tabiki Başbakanlarının teklemesinin vermiş olduğu kulak tırmalayan salvolarıyla; Ne dedik, tek millet dedik, ne dedik tek devlet dedik, ne dediiiiik, tek dil dedik, ne dediiiik tek bayrak dedik, ne dedik tek vatan dediiiik; Şimdiden o şakşakçı şürekâsının içlerinden geçirdiğini tahmin edebiliyorum; Yav Başbakan hepsi iyi xoş ta, yav arkadaş bu “tek dil’i” söyleme bari beee; biz her sözünün arkasında durabiliyoruz ama bu “dil” mevzusunu kimseye anlatamıyoruz, diyerek Başbakanlarının yeni bir dil seçmesini isteyeceklerdir!
Yanılmıyorsam Erdoğan, Amed’e en son geldiğinde “tam teşekküllü bir cezaevinden” bahsetmişti. Güya 12 Eylül’ün izlerini silmek için, (sorumluları yargılamak ve cezalandırmak ve hatta tekçi ve tekelci mevcut anayasalarını değiştirmek bir yana dursun) yeni ve konforlu bir cezaevi yapacaklarının müjdesini vermişti, Amed halkına…
Bir de Erdoğan 2005 yılında Amed’e gelmişti ve geldiği gibi de; Kürt sorunu benim sorunumdur, demişti. E şimdi “yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler! Sakın yanlış anlaşılmasın; buradaki yiğit her ne kadar Erdoğan için kullanılıyor gibi görünse de, Erdoğan’dan yiğit çıkmayacağını bilmek gerekiyor; Biz Kürtler onun sömürgeci karakterini ve yiğit olmadığını “2006 yılında geldiği Amed’de” sarf ettiği sözler ve onun üzerine yaşanan katliamda gördük zaten.
Ne demişti Erdoğan 2006 Amed ziyaretinde; “Kadın da olsa, çocuk da olsa, güvenlik güçlerimiz gerekeni yapacaktır”… Ne oldu peki? Elbet güvenlik güçleri gerekeni yaptı ve 14 gerilladan sonra bir on dört de halktan insanın canı alındı…
Yetmedi! Erdoğan bir daha geldi Amed’e. Bu gelişinde de; Kürt sorunu yok, terör sorunu var dedi.
Bizler Erdoğan’ı, bir değişen bir de değişmeyen olarak tanırız. Erdoğan’ın değiştiğini her seçim öncesi, aslında hiiç değişmediği ve değişecek niyeti olmadığını da her seçim sonralarında gördük/görürüz. Ama Erdoğan ne yapıyor, önce bir şey söylüyor ardından da, allah allah nerden çıktı bu, ben mi bu sözü söylemişim, hele iyi bakın diyerek Türkiye halkını aldatacağını sanıyor, “ülkemi pazarlıyorum” demekten çekinmeyen BOP Eşbaşkanı R.T.Erdoğan.
Öyle Nemrut ve Firavunlara kadar gitmeye gerek yok; yakın dönem Yavuz, Abdulmecit ve Abdulhamid’in torunu olan Erdoğan eğer Amed’e gelecekse, her bir Kürdistanlı yurttaş kendine ayıx olsun ve dezgeye gelmesin. Öyle görünüyor ki Erdoğan yine tekleyecek ve tehditler savurarak, PKK’yi marjinalleştirmek hayaliyle sözüm ona Kürd halkından destur isteyecek!
Eminim Erdoğan, hazır ‘tanrıların tanrısı’ “yer ve gök tanrısı” ABD’den icazet alınmışken ve BOP emin adımlarla yürüyorken bir Amed turu yapsak da PKK’yi nasıl bertaraf edeceğimizin ipuçlarını versek, diye geçiriyordur içinden.
Açıkçası ben bu defa Erdoğan’ın Amed’de teklemesine izin verilmesini doğru bulmuyorum. Ya Erdoğan Amed’e gelmeyecek ya da geldi mi Kürd halkı bunun sonuçlarına katlanacak! Korkarım Erdoğan gelip gittikten sonra her bir Kürdistanlının evine ateş balkonuna da karalar bağlanacak!
Sormak gerek değerli Amedlilere; Siz “kadında olsa, çocuk da olsa güvenlik güçlerimiz gerekeni yapacaktır” diyen bir işgalciyi… Siz Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ı 9 aydır tecrit altında tutun bir düzenbazı… Siz, yedi bini aşkın Kürt siyasetçisini çürüten zindanlara tıkan yalancı ve yüzsüzü… Siz, Roboski katliamının emrini veren bir katliamcı caniyi… Siz, daha dün katledilen gerillalarınızın katilini topraklarınızda istiyor musunuz?
Sevgili Amed’liler; Siz, Türk başbakanı Erdoğan, Amed’e gelsin istiyor musunuz?
07.05.2012
Mehmet Serhat Polatsoy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder